Thursday, June 21, 2007

Όσκαρ Ουάιλντ Speaking

Οι ατάκες του αλησμόνητες. Η γλώσσα του τσακίζει κόκκαλα.

A little sincerity is a dangerous thing, and a great deal of it is absolutely fatal

A man can be happy with any woman as long as he does not love her. :-)

America is the only country that went from barbarism to decadence without civilization in between. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ

I always like to know everything about my new friends, and nothing about my old ones.

I think that God in creating Man somewhat overestimated his ability.

The secret of life is to appreciate the pleasure of being terribly, terribly deceived

Children begin by loving their parents; as they grow older they judge them; sometimes they forgive them

Anybody can sympathise with the sufferings of a friend, but it requires a very fine nature to sympathise with a friend's success

There are many things that we would throw away if we were not afraid that others might pick them up

http://www.quotationspage.com/

18 comments:

trying escape the truth said...

Κρατάω αυτό για την Αμερική και τους φίλους (όχι τα άλλα δεν είναι σωστά) αν και έχω μια απορία για την pleasure of being deceived δύσκολο μου φαίνεται!

Amon Ra said...

Και όμως μου φαίνεται τόσο σημαντικό...

trying escape the truth said...

Στην πράξη φαίνεται λίγο δύσκολο όχι και ανέφικτο όμως .. (ότι αν τα καταφέρει κάποιος έχει βρει και το νόημα δεν το αμφισβητώ καθόλου)

Amon Ra said...

Προσπαθώ αυτό ακριβώς να κάνω αυτη την περίοδο και πιστεύω πως αν το καταφερνά πολλά πράγματα θα ηρεμούσαν μέσα μου.

Δυστυχώς όμως είναι να το έχεις ή να μην το έχεις μέσα σου. Δεν ξυπνάς μια μέρα και ξαφνικά λες από σήμερα ακόμα και κάτι κακό θα το παίρνω σαν λανθάνουσα ηδονή. Από την άλλη έχω ένα κρυφό όπλο εδώ και 4 μήνες που λογικά θα το κουβαλάω μέχρι το τέλος. Ελπίζω να με δικαι... Sorry λάθος.

Δεν θέλω καμία δικαίωση. Ελπίζω να με ηρεμήσει...

trying escape the truth said...

Αν όμως συναντάς συνέχεια τέτοιες καταστάσεις κάποιες στιγμές δέχεσαι πως πρεπει να μαθεις να τις απολαμβάνεις αφού δεν μπορείς να τις αποφύγεις
Σε αυτό το δρόμο προσπαθώ να βρεθώ κι εγώ τώρα αν το έχω ή όχι κλείνω προς το όχι χωρίς να είμαι και απόλυτη για αυτό
Σίγουρα πάντως δικαίωση δεν είναι κάτι που με ενδιαφέρει προς το παρόν θέλω να μην χαλιέμαι απο τίποτα

Anonymous said...

Αν καί καθυστερημένα, καθώς μόλις το είδα, να σου πω πως στο quote για την Αμερική έχεις κάνει λάθος αναφορά στον εμπνευστή του. Οι διανοούμενοι αμερικάνοι λατρεύουν να το λένε αυτοσαρκαστικά για τον εαυτό τους, γνωρίζουν όμως πως είναι του Georges Clemenceau και πάει έτσι:

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization.

Ο Oscar Wilde είχε πει για την ανάγκη να υπάρχει μια Αμερική πως: Perhaps, after all, America never has been discovered. I myself would say that it had merely been detected.

θα σου ταίριαζε καλύτερα αν ήθελες να καταλάβεις περισσότερο την Αμερικανική κοινωνία το "America! half-brother of the world!
With something good and bad of every land." του Άγγλου ποιητή του 19ου αιώνα Philip James Bailey ανδ και προτιμώ περισσότερο το "America is a nation with many flaws, but hopes so vast that only the cowardly would refuse to acknowledge them." του James Michener.

Υ.Γ. Πάντως για να μην με πεις γκρινιάρη, θα σου πω πως οι euphemism του Oscar Wilde πάντα με έκαναν να γελάω γιατί αν και δεν είναι πραγματικότητα, παρά τα όσα θέλουν να πιστεύουν κάποιοι, τη παρωδούν με αρκετή επιτυχία.

Amon Ra said...

Μια μέθοδος για να παίρνεις τα πράγματα πιο light είναι να μην πέρνεις την επιτυχία ή την αποτυχία των προσπαθειών σου σε face value. Δηλαδή να μην κοιτάς μόνο το στενό βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα των ενεργειών σου.

Οποιαδήποτε κίνηση κάνουμε βασίζεται σε μια προηγούμενη αξιολόγηση του ευρύτερου περιβάλλοντος. Εξαιρούνται οι εντελώς αυθόρμητες αντιδράσεις ή κάποιες αντιδράσεις που θεωρούμε εσωτερικά γνωρίσματα του εαυτού μας. Απο κει και πέρα, οποιαδήποτε άλλη απόφαση ή πράξη βασίζεται σε μια δική μας ερμηνεία του πως πρέπει να δράσουμε. Αλλά η ερμηνεία μας είναι a priori μερικής αξίας, καθώς ποτέ δεν έχουμε απόλυτη γνώση όλων των σχετικών παραμέτρων. Έτσι οι πράξεις μας είτε έχουν θετικά είτε αρνητικά αποτελέσματα δεν πρέπει να ούτε να μας ηδονίζουν ούτε να μας απογοητεύουν.

Αλλά να μας νουθετούν ώστε αν τα καταφέραμε σε μια δεδομένη στιγμή να ξέρουμε πως θα αποφύγουμε να τα θαλασσώσουμε στο μέλλον και να παραμένουμε μετριοπαθείς. Και τούμπαλιν, αν αποτύχαμε σε μια δεδομένη στιγμή να βρούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να αλλάξουμε ή να βελτιώσουμε την θέση μας.

Amon Ra said...

@ prwin empo

thanx για την διευκρινηση. Τα λέει ωραία

Anonymous said...

απλοική ερμηνεία αυτού που θέλεις να πεις είναι αν κατάλαβα καλά πως η αποτυχία ή επιτυχία είναι σχετικές έννοιες.

Ξέρω πως απευθύνεσαι σε κυρία όμως μπορεί το παραπάνω να συνοψησθεί με το παράδειγμα της εθνικής ποδοσφαίρου? Και μιλάω φυσικά για το βρίσιμο στο Ρεχάγκελ μετά τη Φιλανδική τεσσάρα, την αποθέωση του EURO και ξανά τον καιάδα μετά τη σάρρωμα από την Τουρκία.

Amon Ra said...

Μόνο που δεν φταίει ο κόσμος (έστω και οι χουλιγκάνοι) που κάποιοι τους πιπίλαγαν τα αυτιά για τον θρίαμβο του 2004. Οι εξωτερικοί παράγοντες που προανάεφερα κολλάνε εδώ

Πάντως ο Χαριστέας μπάλλα δεν ξέρει όσες φορές και αν κερδίσει τους Πορτογάλους.

Anonymous said...

Και ποιις φταιει? Τα κακα Media? Αφου ολοι οι Ελληναραδες ειναι εντελως κυκλοθυμικοι, σε ολους μαλιστα τους τομεις της ζωης τους.

Αν εννοεις πιπιλαγαν τα ΜΜΕ, νομιζω πως κανεις λαθος. Οτι θελει ο πελατης πουλανε, εστω και αν κρατανε μια ψευδαισθηση για τον εαυτο τους πως αυτοι κανονιζουν τα παντα.

Pan said...
This comment has been removed by the author.
Pan said...

Πολύ καλά! Σκέψου κιόλας πόσα χρόνια πριν έλεγε όλα αυτά.

trying escape the truth said...

Λοιπόν για την εθνική δεν θα μιλήσω! Τα αφήνω σε σας που ξέρετε αν και ο Χαριστέας είναι συμπάθεια του Ρεχάγκελ από ότι ξέρω οπότε δεν προκειται να μην παίζει: αυτό το βλέμμα του πάντως είναι τρομακτικό!
Όσο για τις επιτυχίες και τις αποτυχίες δεν έχεις καθόλου άδικο λίγη προπόνηση θέλει, αλλά για το αρχικό σχόλιο περί εξαπάτησης (ή έκανα λααααθος μετάφραση;!) αν μεταφράζεται σωστά θέλει πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια!
Σήμερα λέω επίσης να συμφωνήσω και με τον prwin empo ότι επιτυχία και αποτυχία είναι σχετικές έννοιες!
Καλημέρα :-)

Amon Ra said...

@ Prwin Empo

Den yparxei logos na antiparathesoume filosofika epixeirhmata kai gia ayto. Esy (fantazomai) tha pisteyeis pws to derby kai o prwtathlitis antapokrinontai vasei ths zhthshs gia kafro-entypa enw egw thewrw oti ekmetalevontai provata (estw kai ilithia). Prosexe mono giati kapoia stigmh mporei na ftaseis na peis pws kai h pania kalyptei mia kapoia morfh zhthshs!!!

Den tha symfwnhsoume pote file mou giati erxomaste apo diaforetikes katefthinseis. Mporoume apla na syzhtame. Kai isws ayto einai arketo...

@Pan

Έτσι είναι, αλλά μήπως τα τέλη του 19ου αιώνα ήταν πιο μπροστά από τις αρχές του 21ου???

@ Trying escape the truth

O Prwin empo ws pithanos koinwnos tou o xronos einai xrhma ekane perilipsi twn dikwn mou polylogiwn :-) To kane petyxhmena pantws

Anonymous said...

Την πατησα γιατι στο παραδειγμα με την Πανια εχεις δικιο (ασχετως αν δεν εχω δει λογω αποστασης καποια εκπομπη της κυριας, αλλα ουτε και σκοπευα η σκοπευω να κανω download για να εχω αποψη περι του φαινομενου).

Και ειτε την πατησα εγω, αρα εσυ εχεις δικιο πανω στο συγκεκριμενο ζητημα, ειτε εχω γω δικιο οποτε την πατησε γενικως η χωρα εχοντας φτασει το επιπεδο της στο κατωτατο δυνατον οριο.

Επειδη, ομως ο αθλητισμος γενικως λειτουργει πολλες φορες σαν κοινωνια με αποκλειστικα δικες της αξιες, και γω νομιζω πως δεν υπαρχει τςρα λογος να το κουρασουμε.

trying escape the truth said...

Καλό το χρόνος είναι χρήμα αλλά θα προτιμήσω την αναλυτική ανάλυση σου ειδικά για πράγματα που δεν τα πολυέχω και θέλει προσπάθεια να τα καταλάβω!!

Anonymous said...

This is great info to know.