Monday, June 18, 2007

Ελλαδιστάν? Υπάρχουν και Χειρότερα..

Γυρνάω από το Πανεπιστήμιο. Έχει τελειώσει η βροχή και στην εστία κάποιοι ετοιμάζονται για μπάρμπεκιου. Ένας Αμερικάνος μαλλούρας με κοιτάει και μου λέει "I like Greek cops" με χαμογελάκι. Το βίντεο έχει φτάσει μέχρι και σε Νοτιοκορεάτικες Ιστοσελίδες.

Σοβαρά σκέφτηκα από μέσα μου Μεγάλε!!! Για έλα λίγο μαζί μου. Κάτι τέτοια ξοφλημένα λούμπεν προλεταριάτα μου φτιάχνουν την διάθεση. Πως τα βλέπεις τα πράγματα στην Μέση Ανατολή τον ρωτάω. Το ότι η κυβερνησή σας κατηγορείται πλέον ανοιχτά για την χρηματοδότηση (νέων) εξτρεμιστικών ομάδων που στόχο έχουν ή να αποσταθεροποιήσουν όλη την περιοχή ή να επιβάλουν τις συνεργάσιμες μαζί τους ελίτ, έχει υποπέσει στην αντιληψή σου?

Το Foreign Affairs το γνωρίζεις του λεω? Ναι μου λέει. Συγχαρητήρια του λέω. Μήπως έχει τύχει να διαβάσεις τo πολύ πρόσφατο άρθρο του μαύρου υποψήφιου των Δημοκρατικών (που είναι υγιείς φιλελεύθεροι και καλά - γέφυρα με προηγούμενα ποστ) Μπάρακ Ομπάμα.

http://www.foreignaffairs.org/20070701faessay86401/barack-obama/renewing-american-leadership.html

Πραγματικά του λέω αισθάνομαι ανακούφιση τώρα που η Χίλαρι και ο Ομπάμα έχουν τόσο αγνές διαθέσεις για τον κόσμο. Νιώθω μια ασφάλεια βρε παιδί μου. Καυλώνω με την αγνοτητά τους. Μόνο που θα ήθελα να μου εξηγήσεις κάποια μέρη του άρθρου του αν μπορείς, εσύ (του λέω) που δεν είσαι με τον Μπους δηλαδή...

COMMON SECURITY FOR OUR COMMON HUMANITY

At moments of great peril in the last century, American leaders such as Franklin Roosevelt, Harry Truman managed both to protect the American people and to expand opportunity for the next generation (Ναγκασάκι - Χιροσίμα δηλαδή και προσέξτε... Οι τρεις είναι Δημοκρατικοί, κρατάω ένα σεβασμό για τον Κένεντυ αλλά ως εκεί...)

Today, we are again called to provide visionary leadership. This century's threats are at least as dangerous as and in some ways more complex than those we have confronted in the past. They come from weapons that can kill on a mass scale and from global terrorists who respond to alienation or perceived injustice with murderous nihilism (Τα οποία Η Αμερική πουλάει εδώ και εκεί και κυρίως στα άλλοτε φιλαράκια της Οσάμα και Σαντάμ)

The Bush administration responded to the unconventional attacks of 9/11 with conventional thinking of the past, largely viewing problems as state-based and principally amenable to military solutions. It was this tragically misguided view that led us into a war in Iraq that never should have been authorized and never should have been waged. In the wake of Iraq and Abu Ghraib, the world has lost trust in our purposes and our principles. (Σωστή τακτική - λάθος μέθοδοι, ποιοτική η διαφορά των μεν και των δε)...

After thousands of lives lost and billions of dollars spent, many Americans may be tempted to turn inward and cede our leadership in world affairs. But this is a mistake we must not make. America cannot meet the threats of this century alone, and the world cannot meet them without America.

ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

Enhancing our military will not be enough. As commander in chief, I would also use our armed forces wisely. When we send our men and women into harm's way, I will clearly define the mission, seek out the advice of our military commanders, objectively evaluate intelligence, and ensure that our troops have the resources and the support they need. I will not hesitate to use force, unilaterally if necessary, to protect the American people or our vital interests whenever we are attacked or imminently threatened.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ

Δεν είναι σωστό σε ένα τέτοιο περιβάλλον να κάνεις μαθήματα ιστορίας, για αυτό και συγκράτησα την οργή μου μπροστά στον απόγονο του Γούντστοκ. Απλά του είπα ότι εγώ ντρέπομαι για το μπουρδέλο από το οποίο προέρχομαι αλλά όσο αυτός δεν είναι σε θέση να καταλάβει πόσο τεράστιο είναι το δικό του μπουρδέλο, τότε καλύτερα να βρει κανέναν άλλον ελληναρά χαζοβιόλη να κάνει χαβαλέ μαζί του.

Υ.Γ: Μετά από αυτό το άρθρο εγκατέλειψα κάθε εκδοχή να τελείωσω το αφιέρωμα (έστω και καυστικό στον νεο-φιλελευθερισμό). Αφήνω τους ιδεολόγους στα Ηλύσια Πεδία τους και μένω μόνος μου να αναρωτιέμαι γιατί η ανθρωπότητα είναι τόσο πολύ βουτηγμένη στα σκατά

30 comments:

Anonymous said...

poio video? ti egine pali? euagelatos? astinomia vs. anarxikwn? dio meres den ginete pleon na afiseis kai na min diavaseis ellinika mesa.

Amon Ra said...

http://www.youtube.com/watch?v=uy9ZpxhBMbc

Anonymous said...

και επειδη αυτο περι νεοφιλελευ8ερων πηγαινει συστημενο σε μενα, απαντω.

Πρωτον. Δεν ειναι ή ηταν οσοι ανεφερε ο Ομπαμα φιλελευθεροι.

Δευτερον. Η Χιλαρι ουτε για πλακα. Θεωρειτε απο τους ποιο συντηρητικους δημοκρατικους. Μαλιστα ηταν φανατικα υπερ του πολεμου στο Ιρακ.

Τριτον. Για Ναγκασακι, Χιροσιμα, ακουω ακομα διαφορετικες γνωμες για το αν επρεπε να εξελιχθουν ετσι τα γεγονοτα. Επειδη οι Ιαπωνες ηταν σκληρα καρυδια και ο πολεμος ειχε κοστισει ηδη εκατομμυρια ζωες, δεν ξερω αν θα ειχε κανεις αντοχες να τους πολεμισει με συμβατικα οπλα μεχρι να αποφασισουν να παραδωθουν. Στη Ιβο Τζιμα δεν σταματουσαν ουτε στιγμη παρα τη διαφενομενη και απο ενα σημειο και περα σιγουρη ηττα τους. Και κατι που ισως ακουστει μικροψυχο, αλλα αφου σαν θεωρια υπαρχει....Με συμβατικο πολεμο τα θυματα θα ηταν σιγουρα συνολικα περισσοτερα απο τις δυο πυρηνικες. Και επειδη οι θανατοι θα ηταν πολυ πιο αμεσοι ισως αφηναν ανεπουλωτες πληγες στους επιζωντες και σε τελικη αναλυση να μην ειχε καταφερει ετσι να ορθοποδησει σαν παγκοσμια πλεον δυναμη ξανα η Ιαπωνια. Ισως ηταν ακομη αλλη μια κατεστραμενη χωρα. Ισως... Αρα ισως και να ηταν καλυτερα που επεσαν οι πυρηνικες οταν επεσαν. Χωρις να σημαινει πως δεν υπαρχει λυπη ή πονος για τα θυματα τους.

Και τεταρτον και τελευταιο. Δεν καταλαβα. Δηλαδη αν ησουν εσυ ο προεδρος οταν 8α επρεπε να "protect the American people or our vital interests whenever we are attacked or imminently threatened," τι θα εκανες. Θα καθωσουν να κοιτουσες.

Τελος παντων. Πολλα ειπα και υπερασπιστικα και πραγματα περα απο τον (νεο)φιλελευθερισμο.

Χαιρετισματα

Anonymous said...

thanks for the video

Anonymous said...

katalava. Mpatsoi den einai? Me allodpapus e. Twra to diavazw stin ka8imerini.

Pali rezili gamwto.

Amon Ra said...

"protect the American people or our vital interests whenever we are attacked or imminently threatened"

Protect the american people from whom??? Από τους πρώην συνεργάτες της? Που μόλις αυτομόλησαν γίναν ο 666 μεταμορφωμένος?

Γιατί κόβεις το I will not hesitate to use force, unilaterally if necessary???

Μηπώς επειδή έχουν τα Ηνωμένα Έθνη γραμμένα στα @@ τους? Το ίδιο και οποιονδήποτε δεν ακολουθεί τις επιταγές τους?

Η Χίλαρι λέει άλλα σήμερα και άλλα χθες. Όπως κάθε πολιτικός που σέβεται τον εαυτό του. Οι Δημοκρατικοί δεν είναι νεο-φιλελεύθεροι, οι Ρεπουμπλικάνοι δεν είναι, ε ποιος είναι ή ήταν τέλοσπαντων? Ο Δουκάκης????

Την ανάλυση σου για την Ιαπωνία ας την σχολιάσει κάποιος άλλος.

Ρεζίλι γίναμε?? Δεν νομίζω.

Δεν υπάρχει η Ελλάδα για να γίνει ρεζίλι...

Anonymous said...

Protect the american people, απο ανθρώπους που ρίχνουν αεροπλάνα πάνω σε ουρανοξύστες. Από ανθρώπους ποθ θέλουν να αφανήσουν τις ΗΠΑ. Δεν καταλαβαίνω δηλαδή εσυ τι περιμένεις? Να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια? Ξέρεις πως δεν γίνεται.

Δεν κόβω το I will not hesitate to use force, unilaterally if necessary. Το χες υπογραμμισμενο και δεν βρίσκω λόγο να το επαναλάβω. Οποιος ΄χει το μαχαρι και το καρπΥζι...

Και παλι θα κανω αντιπαραβολη. Στην θεση των ΗΠΑ οι ελληνες τι θα εκαναν?

Οσο για νεοφιλελευθερος, ο Αλ Γκορ δεν σου κανει? Και μην ξεχνας πως βασικη αρχη του νεοφιλελευθερισμου ειναι το ελευθερο εμποριο. Μεγας νεοφιλελευθερος ο michael kinsley και ο bill gates που απο τα νιατα του ηταν επανστατικος στις κινησεις του. Περισσοτερο εκρποσωπιση βρισκει σιγουρα ο νεοφιλελευθερισμος στην οικονομια παρα στην πολιτικη. Αυτο ειναι απολυτως εμφανες.

Και με συγχωρεις, αλλά με το να λες ενω σχολιαζω ολα τα αλλα την αναλυση περι Ιαπωνιας ας την κανει καποιος αλλος, με κανεις να φαινομαι ως αδιαλλακτος πολεμοκαπηλος εξτρεμιστης.

Την εκανα με βαση, μεσα απο πια οδο (εστω και πολεμικη) θα γλιτωναν περισσοτερες ζωες. Το ζητουμενο αυτο ειναι, οταν μετραμε με απολυτα νουμερα. Ξερω πως ποιοτικα δεν μπορει να γινει οχι απλως συγκριση αλλα καν αναφορα. Αλλα αν εστω αν ετσι γλιτωσαν περισσοτεροι...

Δεν την έβγαλα γω αυτη τη θεωρια. Δεν μπορεί να μην την εχεις ακουσει καθολου.

Και στο τελος τελος, δεν την ασπάζομαι στο συνολο της. Γι' αυτο εβαλα και 3-4 ισως. Ισως. Για πιθανοτητες μιλαμε.

Amon Ra said...

Η εκλογικευμένη σου ερμηνεία έχει μεγάλη σχέση και με την εκλογικευμένη προσέγγιση της θεωρίας που πρεσβεύεις. Δεν με ενοχλεί αυτό αλλά εγώ δεν είμαι εκλογικευμένος. Αρνούμαι να απαντήσω στα της Ιαπωνίας γιατί δεν έχω να πω τίποτα. ΔΙΑΦΩΝΩ 100% αλλά δεν έχω εκλογικευμένα επιχειρήματα, πάρα μόνο συναισθηματική αγανάκτηση. Ίσως αυτό δεν σε καλύπτει αλλά για το αν πέθαιναν περισσότεροι με συμβατικές μεθόδους είναι μόνο μια θεωρία. Όπως και το αν η γιαγιά μου είχε ρουλέμάν, θα ήταν πατίνι. Μόνο που όταν πέφτει μια πυρηνικη βόμβα οι συνέπειες είναι μακροχρόνιες. Και αυτό δεν είναι θεωρία...

Οι Έλληνες τι να έκαναν??? Εδώ μιλάμε για power relationships και σιχαινόμαστε (ρητορικό σχήμα πρώτου πληθυντικού) τον δυνατό που θέλει να τα γαμήσει όλα επειδή είναι δυνατός. Οι Έλληνες δεν υπάρχουν. Λένε ευχαριστώ ως 52η Πολιτεία (Μας πρόλαβε η Χαβάη) και αλλάζουν πλευρό για να μην δουν εφιάλτες. Είναι βαθιά άστοχη η αντιπαραβολή σου.

"Οποιος έχει το μαχαίρι και το καρπούζι"

Δημοκρατία μου μυρίζει...

Ο πρώτος είναι πρώτος και οι άλλοι είναι τίποτα.... Τέτοιες ατάκες τις είχα όταν έπαιζα κανά ηλεκτρονικό για να κάνω πλάκα με κανένα φίλο.

Τίποτα πιο ανθρωποκεντρικό έχεις στα κιτάπια σου???

ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ... ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΡΙΞΑΝ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ.... ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΥΓΚΡΕΣ ΠΡΩΗΝ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ... ENOUGH IS ENOUGH.

Amon Ra said...

http://www.youtube.com/watch?v=QrSv5Mc9CmQ

XAIRETISMATA

trying escape the truth said...

Μα είναι να μη νιώθεις ασφάλεια με όλα αυτά;;!! Πια δεν μπορούμε να πούμε και κάτι από όπου και να το πιάσεις το θέμα βρωμάει. Να μην αναφέρω και όσους είδαν το βιντεάκι και γέλαγαν ..
Πάμε Άρη;!

Amon Ra said...

Ειδικά για αυτούς τους τελευταίους που ανέφερες...

Πριν 3 χρόνια σκάω πρώτη μέρα Αγγλια, ψαρωμένος, ένας αρχιπαπάρας έλληνας με πετυχαίνει έξω από την τότε εστία μου. Τα ψιλολέμε...

"Πω πω τι μου στείλανε στο κινητό!!!"

Αδιάφορα εγω: "Τι?"

"Έναν αποκεφαλισμό από το Ιράκ, έλα δες..."

Επί ένα χρόνο απέφευγα να συναντήσω αυτό το σπάνιο τέκνο της Ελληνικής φυλής. Με τις γνωριμίες του και τα φραγκάκια του όμως ήταν πρώτη μούρη πανταχώθεν. Στην μικροκοινωνία της ρεμούλας.

Στα τσακίδια

Amon Ra said...

Υ.Γ: Το Άλφα Κενταύρου μου φαίνεται πιο ασφαλής επιλογή

trying escape the truth said...

Η αλήθεια είναι ότι όλοι αυτοί παντα επιπλέουν από τα υπόλοιπα σκατά. Στη χώρα του ωχαδερφισμού και του βλαχοtrendy. Αν είναι της μόδας να βλέπουn live φόνους και ότι άλλο θα το κάνουν. Παράλληλα προσπαθούν να πουλήσουν και ιδεολογία του κ..ου.
Άλφα Κενταύρου τότε! (μην μιλήσω για το βιντεάκι με τους φιλάθλους απομίμηση Μάντσεστερ που όλοι είχαν φαγωθεί να το βρούν και δεν καταλάβαινα τί το ωραίο βλέπουν σε κάτι τέτοιο)

Anonymous said...

Παντως το λες και το ξαναλες για τσιρακια των αμερικανων λες και αυτο τους αθωωνει απο αυτο που εκαναν. Δηλαδη επειδη καποια στιγμη αισθανθηκαν προδωμενοι για καπους λογους και ειπαν να παρουν στο δρομο τους για τον παραδεισο οσους περισσοτερους δυτικους μπορουν, αυτο σημαινει πως ειναι λογικο και πρεπει να επικροτουμε και να λεμε καλα να παθουν αφου ειναι τα πρωην τσιρακια τους. Λες και σε καθε τομεα της ζωης δεν τσακωνονται καποιοι και απο φιλοι γινονται θανασιμοι εχθροι.

Και βεβαια δεν λες το αλλο. Τσιρακια, αλλα κερδισμενα τσιρακια. Δεν εκαναν τις επιθεσεις παλαιστινιοι που πες εχουν αγανακτησει με την αμερικανοισραηλινη πολιτικη, αλλα σαουδαραβες. Αυτοι τι δεν μπορουσαν να αντεξουν. Την αδικια οτι δεν πουλουν ακομα υψηλοτερα το πετρελαιο.

Και δεν λες βεβαια ουτε για τις επιθεσεις στο μετρο στο Λονδινο και στη Μαδριτη. Και μη μου πεις πως και εκει ειναι οι "κακοι" αμερικανοι που καταδυναστευουν ολο τον κοσμο. Ουτε και πως τις εκαναν Ιρακινοι. Στην αγγλια καποια μερα ξυπνησαν καποιοι δευτερης γενιας μεταναστες και ειπαν δεν παει αλλο. Τελος. Αν ειμαστε μελαμψοι τουλαχιστον να το δειχνουμε κιολας. Και ειπαν, πως παρα τις φερραρι που ειχαν, καλυτερα να θυσιαστουν για το δικαιωμα να στελνουν τις κορες τους στο σχολειο με μαντηλα και να καταδυναστευουν τις γυναικες τους.

Αυτα, δεν ειναι αψυχολογητα?

Οσο για την Ιαπωνια και τον δευτερο παγκοσμιο πολεμο, πολλα μπορει να λεμε τωρα, αλλα τοτε το ξαναλεω οι Ιαπωνες δεν φαινονταν να εγκαταλυπουν με τιποτα. Ειχαν αιματοκυλησει ολη την Κινα και εξανδραποδησει ολοκληρα εκατομμυρια στα δικα τους στρατοπεδα συγκεντρωσης και κανεις δεν ειχε την ορεξη να σφαγιαστει μεχρι τελευταιας σταγονας αιματος για να τους υποταξει. Εκτος και αν ηταν αγιοι ανθρωποι επειδη εμας τους ελληναραδες δεν μας πειραξαν καθολου αρα και δεν εχουμε τιποτα εναντιον τους. Στην Ελλαδα παντως απ' οτι μαθαινω ζητανε ακομα αποζημιωσεις απο τους Γερμανους.

Οποτε πολυ ευκολο να λεμε κακη η πυρηνικη βομβα οταν επεσε, επειδη οι Ιαπωνες σκοτωσαν μεν εκατομμυρια, επρεπε ομως να τους πολεμησουμε σαν ανδρες και οχι να τους κανουμε μια και εξω 50000 απωλειες για να εγκαταλειψουν αμεσα χωρις να κινδυνεψουμε αλλα θυματα. Εξω απο το χωρο ειμαστε ολοι ανθρωπιστες.

Και ιδιαιτερα εμεις οι ελληνες που κοιμομαστε απο το αλλο πλευρο επειδη δεν μπορουμε να αντεξουμε μπρος στα ματια μας ολη αυτη την αδικια. Επειδη ακομα μαθαμε στο σχολειο απο τα εγκυρα βιβλια της ιστοριας πως καναμε μονο αμυντικους πολεμους. Και επειδη δεν λεμε καθε λιγο και λιγακι πως κανονικα οι Σκοπιανοι πρεπει να σκασουν με το Μακεδονια μην κανουμε κανα ντου και τους γα!@$#@$%. Τι δεν το χεις ακουσει απο πολιτικους? Απο οσους φιλους βορειοελλαδιτες παντως εχω το εχω ακουσει. Αλλα αυτα παθαινεις οταν λες στον εαυτο σου πως εισαι ο πιο ισχυρος της περιοχης οποτε και ολοι πρεπει να δεχονται μονο το δικο σου δικαιο.

Και οσο για το δημοκρατικο των ΗΠΑ το επαναλαμβανω. Μια απο τις υποχρεωσεις του προεδρου ειναι να προστατεψει τη χωρα. Αυτο ορκιζεται να κανει. Γι' αυτο εκλεγεται. Και το ιδιο καθηκον εχουν να κανουν ολοι οι αρχηγοι κρατων που εκλεγονται ανα τη γη. Αυτο ειναι το καθηκον του Καραμανλη για την Ελλαδα, του Σαρκοζυ για τη Γαλλια και παει λεγοντας. Να προστατεψουν την επικρατεια και τους πολιτες τους. Αν η Ελλαδα ηταν πολιτεια των ΗΠΑ και συ αμερικανος πολιτης, η δηλωση του Ομπαμα θα περιλαμβανε και σενα. Δεν εχει να κανει αυτο με δημοκρατια. Με δημοκρατια εχει να κανει το πως θα εκλεγει αυτο το προσωπο.

Και επειδη μπορει να μου κολλησεις "Τίποτα πιο ανθρωποκεντρικό έχεις στα κιτάπια σου???" το δηλωνω. Πρωυον πως ειμαι κατα του ολεμου στο Ιρακ.

Δευτερον, πως δεν δεχομαι την καταπιεση ανθρωπου απο ανθρωπο, τις εκτελεσεις, τα ισοβια και ολα τα αλλα αγαπησιαρικα. Ουτε γελασα με το βιντεο που μου εδειξες. Λυπαμαι πραγματικα και οχι με κροκοδειλια δακρυα. Και αναλογιζομαι πως ετσι δεινουμε και μεις δικαιολογιες σε καποιους να ζωστουν μια μερα εκρηκτικα και να ερθουν να μας ανατιναξουν.

Και τριτον πως αυτα (πολεμοι, βομβες κλπ) θα συνεχισουν να υπαρχουν μεχρι να αποφασισει η ανθρωπινη κοινωνια πως περισσοτερα τους εννωνουν παρα τους χωριζουν. Τι να κανω. Βλεπω πως αυτο γινεται ευκολοτερο μεσα απο το πρισμα της παγκοσμιοποιησης.

Αλλα απο την αλλη κατηγορουμαι πως μεσω της παγκοσμιοποιησης καπελωνω τους αδυνατους. Ποτε δεν βρισκεις το δικιο σου.

Υ.Γ. Ωραια, ειπε την μαγκια του ο ανεξαρτητος Σον Πεν. Τον προτιμω ομως οταν ενεργει οπως το 2003 που εμεινε στη Βαγδατη πριν και νομιζω κατα τη διαρκεια των βομβαρδισμων.

Υ.Γ.2. Παγκοσμιοποιηση αλλα δεν νομιζω πως και αυτος δεν ειναι ενας αριστος τροπος για να αμυνθεις υπερ των αρχων σου και να βοηθησεις ο κοσμος να γινει καλυτερος. Δες το βινετο http://www.youtube.com/watch?v=yZHeNMJQv2c
και 8α καταλαβεις.

trying escape the truth said...

@proin empo: Προστατεύεις την πατρίδα σου ανακατευόμενος σε ξένα χωράφια;;; Γιατί η Αμερική αυτο έκανε κάποτε και συνεχίζει να το κάνει.
Όσο για τους Γιαπωνέζους κάποτε οι έλληνες φαντάροι εκπαιδεύονταν με το ποιηματάκι "Πάμε να πνίξουμε στο αίμα τον κίτρινο πυρετό"
Η Ελλάδα δείχνει κάποιες στιγμές ότι είναι όπου φυσάει ο άνεμος

Amon Ra said...

Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ

"Ωραια, ειπε την μαγκια του ο ανεξαρτητος Σον Πεν. Τον προτιμω ομως οταν ενεργει..."

Ο Σον Πεν και στην Βαγδάτη και στην Νέα Ορλεάνη ήταν οπότε μπορεί να εκφέρει γνώμη έστω και σε ένα στημμένο ακροατήριο που χειροκροτάει ότι μαλακία και αν ακούσει.

"Δηλαδη επειδη καποια στιγμη αισθανθηκαν προδωμενοι για καπους λογους και ειπαν να παρουν στο δρομο τους για τον παραδεισο οσους περισσοτερους δυτικους μπορουν"

Καμιά 100αριά Ακαδημαικοί στις ΗΠΑ διατηρούν επιφυλάξεις για την 11/09 και το ξέρεις. Η κυβέρνηση Μπους είπε ψέμματα για τα πυρηνικά στο Ιράκ και ο Ελληνοαλβανός Τένεντ είπε πως δεν πρόλαβε να διορθώσει τον πρώτο λόγο του Μπους με αναφορά στα δήθεν πυρηνικά και μετανιώνει για αυτό. Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν δηλαδή επειδή αντί να διορθώσει ο Τένεντ τον λόγο του Μπους προτίμησε να φάει κανα χοτ-ντογκ. Πολύ λίγα είπε ο Σον Πεν. Και αν θέλεις και άλλα λινκ για τις χρηματοδοτήσεις σε παραισλαμικές ομάδες έχω όσα γουστάρεις...

Αν δεν σε ενοχλούν οι κυβερνήσεις που λένε ψέμματα για να (10%) υπερασπιστούν τα έθνη τους και (90%) για να εξυπηρετήσουν τις ελίτ των όπλων και των πετρελαίων τότε είμαστε οκ και δεν υπάρχει λόγος να το κουράζουμε.

"Και δεν λες βεβαια ουτε για τις επιθεσεις στο μετρο στο Λονδινο και στη Μαδριτη. Και μη μου πεις πως και εκει ειναι οι "κακοι" αμερικανοι που καταδυναστευουν ολο τον κοσμο"

Οι χώρες αυτές παραβιάζοντας ακόμα και τον ΟΗΕ ακολούθησαν τα ψέματα των ΗΠΑ. Αφού σου αρέσει το καρπούζι και το μαχαίρι πάρε άλλη μια παροιμία.

Μάχαιραν έδωκες, Μάχαιρα θα λάβεις

"Εξω απο το χωρο ειμαστε ολοι ανθρωπιστες"

Για αυτό προτιμούσα να σιωπήσω για την Ιαπωνία

"Αν η Ελλαδα ηταν πολιτεια των ΗΠΑ και συ αμερικανος πολιτης, η δηλωση του Ομπαμα θα περιλαμβανε και σενα"

Συνεχίζεις το ίδιο άστοχο βιολί...

"Και επειδη δεν λεμε καθε λιγο και λιγακι πως κανονικα οι Σκοπιανοι πρεπει να σκασουν με το Μακεδονια μην κανουμε κανα ντου και τους γα!@$#@$%. Τι δεν το χεις ακουσει απο πολιτικους? Απο οσους φιλους βορειοελλαδιτες παντως εχω το εχω ακουσει"

Σε κανά συνέδριο της ΟΝΝΕΔ σίγουρα (μου αρέσει να σε τσιτώνω ενίοτε) αλλά και στην ερμαφρόδιτη αντιπολίτευση και τον φίλο μας τον χέρι χέρι...

"Και τριτον πως αυτα (πολεμοι, βομβες κλπ) θα συνεχισουν να υπαρχουν μεχρι να αποφασισει η ανθρωπινη κοινωνια πως περισσοτερα τους εννωνουν παρα τους χωριζουν. Τι να κανω. Βλεπω πως αυτο γινεται ευκολοτερο μεσα απο το πρισμα της παγκοσμιοποιησης."

Και πολύ καλά κάνεις. Απλά επειδή όπως είπες το μοντέλο του νεοφιλευθερισμού που σκέφτεσαι είναι πιο πολύ οικονομικό παρά πολιτικό μέχρι σήμερα κράτα και καμία πισινή γιατί μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά στους κάμπους πέφτει χιόνι...

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΘΑ ΤΟ ΔΩ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ

Anonymous said...

@trying escape the truth.

Οχι ειναι η απαντηση στο ερωτημα σου. Μην απομονωνεις μια φραση μου για να βγαλεις λαθος συμπερασμα πανω σε αυτα που ειπα.

Δηλωσα πως κατα την προσωπικη μου γνωμη ο πολεμος στο Ιρακ ειναι λανθασμενος. Το ιδιο και πολλες αμερικανικες επεμβασεις σε αλλες γωνιες της γης.

Ομως η φραση του Ομπαμα ηταν politically correct. Δεν ειπε πως θα κανει επεκτατικους πολεμους. Ειπε πως θα χρησιμοποιησει σταρτιωτικη δυναμη οταν θα χρειαστει να αμυνθει η χωρα του. Αυτο ειπα, πως ειναι απολυτως θεμιτη δηλωση, για εναν αργηγο κρατους, οπως και ολων των ομολογων του ειναι τυπικη υποχρεωση.

Amon Ra said...

I will not hesitate to use force, unilaterally if necessary

pes me kai laikisth...

H metafrash einai h akolouthi

An aisthanthw oti kindynevoume (kai gia aformes mporw na vrw apeires opote goustarw) tha pathsw opoiondhpote kai xwris thn sygatathesi tou OHE kai ths Diethnous Koinothtas.

Tou antra tou pola vary mhn tou milate to prwi...

Ta stafylia ths orghs tou Stainbek den exoun wrimasei akoma.

trying escape the truth said...

Δεν την απομόνωσα εσκεμμένως απλά αυτό μου έκανε εντύπωση. Ok δεκτά όσα λες και λέγονται γενικά αλλά διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για όσα φαίνονται τόσο ξεκαθαρα και πολιτικώς ορθά στην αρχή και μετά αποδεικνύονται να είναι εντελώς το αντίθετο.

trying escape the truth said...

Και επίσης αμάν πια με την πολιτική ορθότητα, ανθρώπινη ορθότητα δεν υπάρχει πια;;;

Anonymous said...

Για τον Πεν το ειπα με το σκεπτικο πως κινδυνευει να γινει γραφικος. Και εξηγουμαι. Σεβομαι απολυτως αυτο που κανει και τον επικροτω. Το ζητημα ειναι ομως πως αυτος το κανει γιατι ετσι αισθανεται καλυτερα με τον εαυτο του ενω ολοι οι αλλοι γυρω του τον αντιμετωπιζουν σαν "να αλλη μια διασημοτητα που φωναζει γιατι δεν εχει τι αλλο να κανει". Κατι οπως και ο Μπονο που αν εισαι συνδρομητης στο TIME μπορει να φτασεις στο σημειο να πεις πως σιχαθηκες και αυτον και τον gates με τις φιλανθρωπιες τους.

Με την Ελλαδα η αντιπαραβολη δεν εχει να κανει τοσο στο οτι κανουμε τα ιδια στην συγκεκριμενη περιπτωση, αλλα πως η αμυνα της χωρας ειναι υποχρεωση καθε αρχηγου κρατους οπως εξηγω και στο comment προς τον escape the truth.

Οσο λες απο την αλλη για τους αμερικανους και την υπογεια εξωτερικη τους πολιτικη μπορει να ειναι σωστα. Ομως τα ατομα που δηλωνουν προδομενα απο τους αμερικανους δεν εκανα τις επι8εσεις αλλα αυτα που ειναι οφελημενα. Γι' αυτο και μιλισα για τους Σαοθδαραβες τρομοκρατες. Οσο για το Λονδινο, το πικροχολο σχολιο μου ειναι πως οι τρομοκρατες ηταν μελη της κοινωνιας που επιτεθηκαν οποτε δεν αγορζω και τις δικαιολογιες τους περι καταπιεσης. Εκτος και αν θεωρουν καταπιεση τον μην μην τους αφηνουν καταπιεζουν παραδοσιακα τις γυναικες κορες του κλπ που μεθουν απο την κακη δημοκρατια της Βρετανιας και την ελευθερια του Λονδινου.

Α, και αυτο για την ΟΝΝΕΔ οχι απλα δεν με τσιτωσε αλλα με εκανε και να γελασω κιολας. Απο τη μια γιατι εχεις δικιο να λες πως οι περισσοτεροι εθνικιστες ανοικουν στο δεξιο χωρο. Απο την αλλη επειδη επειδη τον τελευταιο ισχυρισμο για ντου στα στη FYROM, Σκοπια, Μακεδονια, πες το οπως θες, το ακουσα απο αριστερο συνδικαλα σε βορειοελλαδιτικο εργοστασιο που παραπονηθηκε οτι οι γειτονες τους παιρνουν τη δουλεια και "γι' αυτο να μη μιλανε για μακεδονια γιατι αντε πολλα εχουν κανει μεχρι τωρα οταν με δυο αεροπλανα τους ιδοπεδωνουμε."

Anonymous said...

διαφωνω με την μεταφραση.

I will not hesitate to use force, unilaterally if necessary

Δεν θα διστασω να χρησιμοποιησω δυναμη (πλεμικη) ακομα και μονομερης (απο την πλευρα μας μονο δηλαδη) αν χρειαζεται (ειναι αναγκαιο)

Το αν αισθανθω δεν βγαινει απο την μεταφραση, αλλα απο τη βλεπει ο καθενας μας πισω απο τις γραμμες. Εκει διαφερουμε αλλωστε. Στη γενικη θεωρηση και ιδεολογια. Γι' αυτο και το παιδευουμε και καθομαστε και το συζηταμε, γινομενοι ως ενα σημειο και γραφικοι...αν με καταλαβαινεις (βαση της θεωριας του ωχαδερφισμου απο τους αλλους και ποιος καθεται να ασχολειται με το τι συμβαινει γενικως γυρω του)

Amon Ra said...

Εντάξει πές ότι εγώ βάζω σάλτσα με το αισθάνομαι αλλά αυτή η αγιοποιημένη μετάφραση (απλά μονομερώς) είναι σκανδαλώδης και τα φωτοστέφανα σε σημαίες και δη την αστερόεσσα με αφήνουν παγερά αδιάφορο.

Επίσης δεν είναι ο αλλά η trying escape the truth ;-)

Από βόρεια ελλάδα μόνο έναν φίλο έχω αλλά ποτέ δεν ξεστόμισε τέτοιες ακρότητες ευτυχώς. Και για αυτό που λές πάντως για αριστερούς του κώλου δεν αμφιβάλω καθόλου

trying escape the truth said...

thanx για τη διευκρίνιση :-)

Anonymous said...

@amon ra. πανω στο θεμα, για να ολοκληρωσω, δεν διαφωνω μαζι σου πως μπορει να κανει την σκεψη "αμα αισθανθω" όμως δεν μπορούμε να προκαταβάλουμε αφενος επειδη δεν μπορούμε να διαβασουμε τη σκέψη του (και γενικως κανενας κανενος), αφετερου επειδη ο Ομπαμα ειναι νεος υποψηφιος και δεν εχει δειξει ακομα δειγματα γραφης.

@trying escape the truth. μου αρεσε αυτο για το ανθρωπινος correct, αλλα δεν νομιζω πως χωραει στην πολιτικη. Αν χωρουσε ισως πολλα πραγματα να ηταν καλυτερα.

Anonymous said...

εφοσον είναι η και οχι ο trying escape the truth θα προσεχω στο μελλον τα αρθρα οταν αναφερομαι στο προσωπο του :)

Amon Ra said...

Ειρήνη υμίν...

Ξαναέλα στο μπλογκ σε λιγα λεπτά. Θα πεθάνεις στα γέλια...

trying escape the truth said...

@amon: Ποιός είχε πόλεμο;;! Ωράιο το βιντεάκι το μαλλί ίδιο από τότε ε;;
@proin empo: Αυτό το πολιτικώς ορθόν έχει αρχίσει και με εκνευρίζει πια για αυτό και η όλη αντίδραση όσο για ανθρωπίνως ορθό κ πολιτική θα συμφωνήσω μαζί σου - Με καμία κυβέρνηση κυριολεκτικά και μεταφορικά

Amon Ra said...

Για ποιο βιντεάκι λες και για ποιον (απ'όλους) τους πολέμους γιατί έχω χάσει την μπάλλα με τόσα σχόλια :-)

trying escape the truth said...

Afto me ton Tsoukala mias k exei tosa sxolia edo eipa na to sxoliaso edo!! (den ithela na se berdepso alithia!!