Tuesday, October 10, 2006

Για τον Παύλο

Ο Πολ Χάντερ, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του σνούκερ, έσβησε προχθές σε ηλικία 27 ετών από τον καρκίνο.

Δεν είναι από εκείνες τις στιγμές που ξυπνάει το καμπανάκι μέσα σου κάνωντας σε να εκτιμάς αυτά που έχεις, να μην είσαι άπληστος και άλλες παπαριές...

Είναι απλά άλλη μια απόδειξη ότι η ρευστότητα είναι τόσο έντονη που όσοι θυσιάζουν το παρόν για ένα αβέβαιο αλλά (ίσως) πολλά υποσχόμενο μέλλον παίζουν παρολί στον μοναδικό μπουκ που αργά η γρήγορα θα σε ξεβρακώσει....

Έχω διάθεση για φιλοσοφία εεεε? Ε πως να μην έχω.

Τα πάντα ρει τα πάντα ρει... Αυτό ήταν το ψιλονησιώτικο λαϊκό στο οποίο είδαμε για πρώτη φορά την αφεντομουτσούνα του Χριστόδουλου Ξηρού στην διάρκεια των τηλεσυλήψεων. Ωραίες εποχές... Η Ελλάδα συνεχίζει να είναι ένα ξέφραγο αμπέλι ακόμα και χωρίς τους αιμοδιψείς, αιμοσταγείς, ανελέητους, ξεδιάντροπους φονιάδες.... Που είναι το περίεργο άραγε?

Πουθενά. Σκέφτηκα πολλές φορές αν ένα απλό γεγονός, τόσο απλό που θα προκαλούσε την μήνι των γύρων μου, θα ήταν ικανό για να εγκατέλειπα το διδακτορικό πριν καν το ξεκινούσα.

Αδυνατώ να απαντήσω.... Τότε βέβαια γιατί αυτοβασανίζομαι... Δεν ξέρω, ίσως από μαζοχισμό αλλά κυρίως γιατί ακόμα δεν καταφέρνω να δεχτώ ότι πολύς κόσμος απαντάει σχεδόν αυτόματα ερωτήματα που κρίνουν καταστάσεις. Δεν είμαι υπόδειγμα προγραμματισμού αλλά κάποια πράγματα με τρελλαίνουν.

Σταματάω εδώ.... Κανείς δεν έχει την διάθεση να συνεισφέρει ουσιαστικά σε μια συζήτηση που μπορεί να εξελιχθεί από πατάτα μέχρι ελεγεία (εκτός από συγκεκριμένα άτομα που τα ευχαριστώ για την υποστηριξή τους)

Η πολλή σοβαρότητα (ή ακόμα και σοβαροφάνεια) μάλλον δεν ωφελεί. Η ζωή είναι μικρή για να την πάρεις σοβαρά και ίσως για αυτό τον λόγο ακόμα και η αιματοβαμμένη Βηρυτός έχει βρεί μέσα σε 2 μήνες τους κανονικούς ρυθμούς ζωής.... Το να μένεις στο παρελθόν είναι τελικά μειονέκτημα απ' ότι φαίνεται.

Εγώ όμως είναι πολύ αργά για να αλλάξω....

6 comments:

Anonymous said...

Όταν ο Χάντερ γκάστρωνε τις ανήλικες, ήταν καλά; Όλα πληρώνονται και, ειδικά για τέτοιους τύπους ευτυχώς, αδρά.

Amon Ra said...

Μάλλον βγήκες από έναν ηθικό κόσμο στον οποίο οι show business (μουσική, επαγγελματικός αθλητισμός, τηλεόραση, κλπ) είναι φτιαγμένες από αγνό παρθένο μαλλί. Χωρίς εμπόριο σάρκας, ναρκωτικών, και άλλων ψευδαισθήσεων.

Δεν μας λες που τον βρήκες αυτό τον κόσμο να μπούμε και μεις οι υπόλοιποι μέσα????

Anonymous said...

Το αγνό παρθένο μαλλί είναι μίλια μακριά από το ξεκάβλωμα με 14χρονα. Ο "παρών κόσμος" περιορίζεται κάπου ανάμεσα. Οποιοδήποτε από τα άκρα είναι αφύσικο.

Amon Ra said...

Αντιλαμβάνομαι τι λες... Όμως επειδή ο Χάντερ δεν είναι η πρώτη αμαρτωλή πρωσοπικότητα της παγκόσμιας ιστορίας, θα σε παρέπεμπα να διαβάσεις λίγο τις βιογραφίες του Νταλί και του Πικάσο.

Η ζωή τους δεν ήταν αυτό που θα λέγαμε νορμάλ αλλά ουδείς είναι σε θέση να κρίνει το έργο τους αρνητικά, λόγω της όποιας εξαλλοσύνης τους. Και ο λόγος είναι cut-clear. Το ξεστράτισμα από την "ηθική" (που ούτε καν ο Πλάτωνας δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την αναλυσή της - πόσο μάλλον εγώ) είναι αναπόσπαστο στοιχείο από τον άνθρωπο του Νεάτερνταλ.

Και ο λόγος που το "ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω" παραμένει τόσο επίκαιρο είναι ότι ουδείς μπορεί να είναι ξεκάθαρος στα της ηθικής, όχι γιατί απαραίτητα έχει παραβεί ο ίδιος τους κανόνες της.

Αλλά γιατί γαμώ την κοινωνία μου πρέπει πρώτα να βρεθείς σε θέση ισχύος - να εκτιμήσεις πόσο ηδονιστής μπορείς να γίνεις - και αν έχεις τα αρχίδια να αντισταθείς στις σειρήνες που σε καλούν είτε πρόκειται για ένα παρθένο 16χρονο κοριτσάκι, είτε για μια αυθαίρετη βίλλα στην Πεντέλη, είτε για να πάρεις προαγωγή με πουστιά στην θέση ενός άλλου φουκαρά, είτε, είτε...

Α και μην ξεχάσω και το αγαπημένο μου παράδειγμα.... Οι "αριστεροί" του Πολυτεχνείου φάνηκαν μέσα σε μια δεκαετία πόσο χεσμένη είχαν την αριστερά και τις ιδέες της, ηθικές ή μη. Και δυστυχώς θα διαφωνήσω μαζί σου....

Ο "παρών κόσμος" είναι γεμάτος άκρα... Πρώτα με όμορφες και ηθικές θεωρίες που γράφονται στα βιβλία και δεύτερον με την πραγματική τρέλλα που εμείς οι κοινοί θνητοί παλεύουμε να κατανοήσουμε. Και αν τις κατανοήσουμε τότε χέσε μέσα πολυχρόνη που δεν γίναμε ευζώνοι

Anonymous said...

Όλα δεκτά και μάλλον βλέπω το middle ground. Ίσως να έπρεπε να είχα γράψει "Ο 'παρών κόσμος' πρέπει να περιορίζεται κάπου ανάμεσα". Δίκιο σου και δίκιο μου. ;)

Καλή συνέχεια...

Amon Ra said...

Καλή συνέχεια... Αν μας έδινες και κανένα στοιχείο για την ταυτοτητά σου... Κατευθείαν για το CIA FACTBOOK ;)