Thursday, July 26, 2007

Χαιρετισμός

Ο κολλητός μου ο Πέτρος φεύγει σε λίγες μέρες να υπηρετήσει την μητέρα (τρομάρα της) πατρίδα. Σίγουρα δεν πάει στο μέτωπο, όμως η ένταξη του στα ατρόμητα νιάτα της πατρίδας είναι ένα μεγάλο χτύπημα για μένα που χάνω το βασικό ψυχολογικό στηριγμά μου για ευσεβές χρονικό διάστημα. Τέλοσπάντων, η συγκινησιακή φόρτιση δεν είναι το φόρτε μου και ευτυχώς που έχει αποσυρθεί από το μπλογκ τελευταία οπότε μπορεί να αποφευχθεί ο διασυρμός. Απλά θα απευθύνω 5 χαιρετισμούς μέχρι την επόμενη φορά που θα τον ξαναδώ.

1. Σε ευχαριστώ που ανέχτηκες το μαρτύριο που ξεκίνησε στις 2 Σεπτέμβρη 2005. Έκανες ότι μπορούσες για να βοηθήσεις ψυχολογικά και τα όποια ξεσπασματά μου οφείλονται είτε σε απελπισία είτε σε εγωισμό. Κρατάω τα άνω των 100 e-mail που έχουμε ανταλλάξει και προσδοκώ να τα κάνω κάποτε λεύκωμα. Για να θυμάμαι όσα κέρδιζα, όσο έχανα. Στο παγκάκι μόνο εσύ θα μπορούσες να βρίσκεσαι...

2. Ο στρατός είναι κάτι στο οποίο δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Και γιατί δεν έχω πάει ακόμα και γιατί σιχαίνομαι όσους το παίζουν ξύπνιοι, έχοντας πάει. Θεωρητικά είναι απάτη, πρακτικά φαίνεται να μην έχει οφέλη, αλλά με ανοικτούς ορίζοντες μπορείς να βρεις κάτι θετικό μέσα στην ομίχλη. Βάσει των αποψεών μου ίσως αυτό ακούγεται ευχολόγιο, αλλά τώρα προσπαθώ να δω τα πράγματα μέσω ενός αισιόδοξου και chill out ατόμου. Όπως εσύ.

3. Η Κου Που Ρου δεν έχει μέλλον ούτε φέτος στο Αγγλικό πρωτάθλημα. Θα έχεις εβδομαδιαία newsletter για τις εξελίξεις στην Τσαμπιονσιπ.

4. Όπου και να πας να παρατηρείς την φύση. Όχι σαν προσωρινός στρατιωτικός τουρίστας όμως. Αλλά σαν άνθρωπος που η μεταμοντέρνα αστική αλλοτρίωση δεν τον έχει ισοπεδώσει ακόμα. Σαν άνθρωπος που θέλει να καταλάβει τι είναι αυτό που τον περιβάλλει. Δεν θα γίνεις φυσιολάτρης αλλά θα συνηδειτοποιήσεις πολλά πράγματα για τον εαυτό σου.

5. Κάποτε θα γράψουμε ένα άρθρο μαζί και μετά θα γίνουμε εντελώς κόκκαλο...

13 comments:

trying escape the truth said...

Στο 2 έχεις απόλυτο μα απόλυτο δίκιο και καλά κανεις που δεν δίνεις συμβουλές.
Στα υπόλοιπα νουμεράκια δεν μπορώ να πω κάτι αλλά να πούμε όλοι μαζί μία ΚΑΛΗ ΘΗΤΕΙΑ στον Πέτρο (όσο πάνε μαζί αυτές οι λέξεις) και .. αυτά ;)

Amon Ra said...

Μην του πεις τίποτα για το ποστ αν μιλήσετε ;)

trying escape the truth said...

Εννοείται πως όχι ;) Δεν ξέρω δεν είδα!!

FuSmOKer said...

Βασικά τον στρατό αν τον δεις από την σκοπιά που "πρέπει", έχει τεράστια οφέλη για την πάρτη σου.
Και όταν λέω στρατό δεν εννοώ βυσματάκι και τα ρέστα αλλά κάπου πολύ μάχιμα.
Θα με θυμηθείς σε αυτό που σου λέω αρκεί να το νιώσεις τότε.
Είναι καθαρά στο μυαλό σου :)
(Είμαι το ακριβώς αντίθετο του στρατόκαβλου, αυτό στάνταρ)

Amon Ra said...

Όταν θα πάω στρατό θα είμαι με το ένα πόδι στον τάφο οπότε τι μάχιμος... Αλλά φαντάζομαι τι εννοείς. Μηχανικός κληρώθηκε ο Πέτρος. Θα δείξει τι κατηγορία είναι και αυτή.

Anonymous said...

καλη θητεια κι`απο εμενα στον φιλτατο πετρο.Για το 5 προτεινω να γινετε πρωτα κοκκαλο και μετα να γραψετε οτι ειναι να γραψετε lol ,θα ειναι πιο ενδιαφερον ετσι ;)

JEITO

Pan said...

"Θεωρητικά είναι απάτη, πρακτικά φαίνεται να μην έχει οφέλη, αλλά με ανοικτούς ορίζοντες μπορείς να βρεις κάτι θετικό μέσα στην ομίχλη." Όσο και αν απεχθάνομαι το διδασκαλίκι, ως παθών σε διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει πραγματικά κανένα ώφελος. Εκτός και αν λογίζεις την γνώση του λύνω το όπλο - δένω το όπλο - πυροβολώ - ως τέτοιο, οπότε πάσο.

FuSmOKer said...

@pan:
Pan και αυτό το τελευταίο που είπες είναι γνώση, άσχετα αν ενδιαφέρει μερικούς και σίγουρα όχι όλους αλλά ο στρατός έχει τεράστια οφέλη στον ψυχισμό σου.
Στγο μυαλό καθαρά είναι.

Βασικά είναι το πως θα την δεις. Και είναι μεγάλη ιστορία (πολύ μεγάλη) να σε βάλω τώρα στο τριπάκι.

FuSmOKer said...

Amon Ra:
Amon, Μηχανικό θα βαρεθεί να κάθεται. Θα πάρει και 20 κιλά (όπως ο κλασσικός νεοέλλην φαντάρος) μέχρι την λέλα.

Πες του να πάει ειδικές δυνάμεις να τρέξει και λίγο να γουστάρει.
Στο τέλος, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα το έχει μετανιώσει.

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

Τι να πω ρε boy...Σεβασμός...

5 στα 5 που θα έλεγαν και οι μπασκετικοί!!

Anonymous said...

"Πες του να πάει ειδικές δυνάμεις να τρέξει και λίγο να γουστάρει."
fusmoker μπας και εισαι τελικα λιγακι στρατοκαβλος? χεχε
παντως συμφωνω μαζι σου στην απαντηση σου στον pan,ως παθων κι`εγω νομιζω πως ο στρατος ειναι μια εμπειρια που ασχετα αν θα ειναι ευχαριστη η δυσαρεστη για τον καθενα σιγουρα εχει να διδαξει πολλα,οχι απο την αποψη"μαθαινεις να λυνεις το οπλο".

JEITO

ο δείμος του πολίτη said...

Αφήνω μετά από πολύ καιρό την καλησπέρα μου. Οι ευχές μετά από τόσο καιρό δεν θα πιάσουν.