Monday, December 11, 2006

Η Ώρα της Nyx

Όταν κάποιος σου λέει τι καλά είναι αυτά που γράφεις δεν θέλεις και πολύ να πιστέψεις (αν είσαι φύσει καχύποπτος ειδικά) ότι ακούς άλλο ένα ωραίο ποίημα.

Αν όμως αυτός ο κάποιος φτάσει στο σημείο να σου εμπιστευτεί είτε τις σκέψεις του είτε έν προκειμένω ένα κειμενό του.... τότε το πράγμα αλλάζει.

Χωρίς πολλές σαλτσες σας παραδίδω στα χέρια της Νyx
--------------------------------------------------------------------

Σίγουρα μίλησες για το θίμα των διαπροσωπικίν σχέσεων κάποια στιγμή στην παρέα σου η ακομα και σε συζητήσεις με μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους. Τα σχόλια δεν ήταν και τοσο καλά, άστο μην το ψάχνεις πάνε κατα διαολου, που πήγανε τα χρόνια που γνώριζες το παιδί απο τη γειτονιά σου θα μας πουν οι παλιότεροι.

Αναρωτιόμαστε γιατι συνέβη; ποιοι ειναι οι παράγοντες που κάνουν όλο και πιο δύσκολο να γνωρίσουμε το συνανθρωπό μας, να τον αγαπήσουμε, να μπορέσουμε να μοιραστούμε μαζί του πράγματα. Οι παράγοντες πάρα πολλοί και ο καθένας θα έχει να μας πει σίγουρα πάνω από έναν. Εγώ όμως θέλω να θέσω το εξής συγκεκριμένο ερώτημα.

θα έτυχε να ακούσετε οτι κάποιος φιλος έκανε σχέση με κάποια αλλόδαπη κοπέλα απο Αλβανία, Βουλγαρία κτλ, και χωρίς ο προβληματισμός να εχει βάσεις ρατσισμού η κάτι τέτοιο άκουσα ελληνίδες να ξεστομίζουν με έναν εύλογο αυθορμητισμό, μα καλά χάθηκαν οι Έλληνιδες, μα καλά τι έχουν το μέλι αυτές κι εγώ με τοσα προσόντα δεν μπορώ να βρω εναν άνθρωπο της προκοπής;

Γιατί οι Έλληνες στρεφουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον τους σε αλλοδαπές κοπέλες παρόλο που λόγω της ελληνικής κοινωνίας όπως είναι διαμορφωμένη σήμερα δεν νιώθουν και τόσο άνετα με αυτό; Στις περισσότερες περιπτώσεις έρχονται σε αντιπαραθέσεις με την οικογενειά τους η τους φίλους τους λόγω της σχέσης τους αυτής. Ενα ερώτημα ειναι γιατί αντιμετωπίζει ετσι η ελληνική κοινωνιά αυτές τις περιπτώσεις, θέμα που θα χρειαστεί πολλες σελιδές......... εδώ όμως θα δώσω την προσωπική μου διαπίστωση και απάντηση στο γιατι στρεφουν οι Έλληνες το ενδιαφερόν τους ολο και περισσότερο σε αλλοδαπές αντί των ελληνίδων.

Μήπως εμείς οι Έλληνίδες κάπου απο την εφηβία μας και μετά αρχάσαμε να παραμυθιαζόμαστε απο τα media και οχι μονο, για το ποιος και τι ειναι ο ιδανικός άνθρωπος για την “κλάση μας”; Ποια ειναι τα πρότυπα ανδρών που πλασάροντε σήμερα στην Ελλάδα; Μήπως είμαστε πολύ απασχολημένες φτιάχνοντας το φανταστικό μας ιδανικό ανδρα βάσει των προτύπων που μας πλασάρανε για να δώσουμε σημασάα στον “Βαγγελη απο τα Πατήσια με το Honda Civic’ που προσπαθεί να μας προσεγγίσει;

Τι όμως έχει σημασία όταν μιλάμε για ανθρώπους ,το περιτύλιγμα η το εσωτερικό;

Μήπως τελικά ξεχάσαμε ποιες ειναι οι ανάγκες μας απο το άλλο φύλλο; Πόσο θα μας κοστίσει εσωτερικά αν ο Βαγγέλης απο τα Πατήσια δεν ειναι ντυμένος γιάπης, δεν ειναι μοντέλο ουτε γυμναστής, δεν εχει ΒMW Z4 δεν ειναι προϊστάμενος σε γνωστή πολυεθνική εταιρία, δεν ειναι μέλος στη Mensa αλλα μας αγαπάει και μας καταλαβαίνει; Άραγε θα μπορούσε να τα έχει ολα αυτα μαζι ενας θνητός; Του δώσαμε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε η είμασταν αρκετά ψωνάρες για να του πούμε γεια γιατι δεν ήταν μέσα στα standards μας και τον απορρίψαμε πριν καν ανοίξει το στόμα του. Καλό θα ηταν λοιπόν την επόμενη φορά που θα μας πει ο φίλος μας ότι έκανε σχέση με μια αλλοδαπή να μην κοιτάξουμε τα καλίγραμμα πόδια της και να πουμε απο μέσα μας οτι ειναι ολες μπαρόβιες και πουτανάκια ουτε να πούμε μα καλά ειναι μαλάκας αλλα να αναρωτηθούμε εγώ πόσο πολύ το έχω καβαλήσει το καλάμι, ο φανταστικός μου εραστής η συνάνθρωπος βρίσκεται κάπου εδώ κοντά σε αυτόν τον πλανήτη ή είναι μόνο ένα προϊόν της δικής μου χολιγουντιανής ταινίας.

Νyx

5 comments:

leequid said...

Βαθυτατο.Πιανει ακριβως τον παλμο της γυναικειας καταντιας.Διοτι κυριε,η σημερινη κοπελα βομβαρδισμενη με τις αηδιες του καθε gay (και εδω ειναι η πλακα) σεναριογραφου και της καθε φεμινιστριας ομοφυλοφιλης αρθρογραφου,περιμενει να γνωρισει τον ιδανικο αντρα σε καποιο σαλε στην αραχωβα την ωρα που θα βγαινει απο τον 20κυλινδρο τζιπ του ενω την στιγμη που θα περναει απο διπλα της θα φτασει στον πνευματικο κορεσμο της μυριζοντας την τελευταια δημιουργια του μοδατου οικου μοδας.
Εγω ξερω παντως οτι το "switch to manual" ειναι προτιμοτερο σπορ,απο το αδιξοδο,πολυεξοδο και ψυχοφθορο κυνηγι μαγισσων.Ρουμανες παιδι μου..Ρουμανες..

Amon Ra said...

Την ιστορία για τις ξένες την εντάσω καθαρά στην μαλακισμένη ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ - ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ νοοτροπία των (άνευ τούρκικου ζυγού) αγράμματων ραγιάδων που ξέχασαν πως οι προηγούμενες γενιές Ελλήνων για λόγους επιβίωσης ταξίδεψαν στις πέντε άκρες της γης.

Από κει και πέρα, κάθε πράγμα έχει την εξηγησή του. Δεν μπορώ να κατηγορήσω καμία γυναίκα που σκέφτεται με τον τρόπο που περιγράφει η Nyx. Ίσως (πολύ ίσως) να έχω πέσει και εγώ θύμα μιας τέτοιας κατάστασης αλλα αυτό πέρα από περιστασιακή ποίηση, ατελείωτα αριστοφανικά μπινελίκια σε κρίσιμες στιγμές, και black label ουίσκυ όταν είμαι στην Ελλάδα δεν μ' εμποδίζει γενικά να βλέπω το δάσος.

Η πυραμίδα των αναγκών κάθε ανθρώπου επιτάσσει κάποια πράγματα. Σε ένα γενικό επίπεδο υπάρχουν κάποια κοινά σημεία. Πέρα όμως τις ανάγκες επιβίωσης ο σημερινός άντρας ή γυναίκα είναι εντελώς random πως θα την δει στη ζωή του.

Η γυναίκα θέλει να παντρέψει την απελευθερωσή της από τα δεσμά της πατριαρχικής οικογενειας με την εξημέρωση της γενετικής της ανασφάλειας μέσω ενός καταναλωτικού (και ίσως και λίγο αδελφίστικου) περιβλήματος. Γιατί αυτό είναι κακό ομως?

Ο leequid καυτηριάζει τον gay σεναριογράφο και την λεσβία φεμινίστρια. Αλλά το ίδιο δεν είναι ο δημοσιογράφος της κωλοχρωματισμένης αθλητικής ή πολιτικής φυλλάδας ή το παρείστικο σύνδρομο του ΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ? Η βιομηχανία συνειδήσεων δεν είναι εφεύρεση του Λιακόπουλου. Έχει ξεπεράσει προ πολλού φύλα, εθνότητες, και θρησκείες.

Θα επανέλθω σύντομα με ποστ στον φεμινισμό γιατί θέλοντας και μη διάβασα πέρι αυτού ως μοντέρνα προσέγγιση των κοινωνικών επιστημών. Όμως προς θεού αυτά τα άπαρτα σούργελα της ελληνικής τηλεόρασης δεν είναι φεμινίστριες. Μην ξεφτυλίζουμε ένα σοβαρό κίνημα τόσο στεγνά.

Κλείνοντας. Η γυναίκα είναι πιο ωραιοπαθής από τον άντρα και είναι λογικό. Όμως, στην αναζήτηση ισσοροπίας μεταξύ βιτρίνας και πνευματικότητας οι πιθανότητες καψίματος είναι ίδιες. Απλά η γυναίκα δεν ξέρει τι ρόλο να παίξει σήμερα πλέον...

Σε αντίθεση με τον άντρα που στους αιώνας των αιώνων γνωρίζει τι ρόλο ασκεί.

Τον ρόλο του Μαλάκα...

leequid said...

"Όμως προς θεού αυτά τα άπαρτα σούργελα της ελληνικής τηλεόρασης δεν είναι φεμινίστριες. Μην ξεφτυλίζουμε ένα σοβαρό κίνημα τόσο στεγνά."

Αναφερομαι στα απαρτα σουργελα που ευαγγελιζουν το κινημα της δηθεν χειραφετησης μεσω αισχρων κολοφυλλαδων οπως το συνολο των γυναικειων περιοδικων μοδας.
Και φυσικα ακομα και οι αντρικες συζητησεις περι "πουτανων" ειναι τουλαχιστον το ιδιο ,αν οχι και περισσοτερο κατακριτεες οπως το ιδιο συμβαινει με οτιδηποτε οπαδικο-πολωτικο συμβαινει καθημερινα γυρω μας.

Amon Ra said...

"Αναφερομαι στα απαρτα σουργελα που ευαγγελιζουν το κινημα της δηθεν χειραφετησης μεσω αισχρων κολοφυλλαδων οπως το συνολο των γυναικειων περιοδικων μοδας"

Αυτοί εντάσσονται στη φάρα των κίτρινων δημοσιογράφων. Δεν είναι φεμινιστές/ιστριες.

Όμως τα περιοδικά αυτα 'μιλάνε΄, 'αγγίζουν' την γυναίκα

Όπως και το playboy μοστράρει ένα ζευγάρι πεπονάτα στήθη κάθε μήνα είτε από μια καυτή ξανθιά σε αχυρώνα του Οχάιο είτε ακόμα (στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης) μιας μιγάδας ινδιάνας από την Ντακότα που αδιάψευστα στοιχεία μας επαληθεύουν ότι η προγιαγιά της είχε πάρει το πρώτο τσιμπούκι από τον Τζερόνιμο και το γεγονός αυτό κρίθηκε από τον μάγο τον Απάτσι ένδειξη για το μεγαλείο του Τζερόνιμο.

Το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Ο άντρας θα ερωτευτεί ή θα αγαπήσει αλλά αν βρεί την ευκαιρία να πηδήξει κάποια πιο όμορφη από την δικιά του θα είναι πολύ περίεργο αν δεν το κάνει.

Είτε γιατί θα τον δουλεύει η παρέα, είτε γιατί θα τον αποκληρώσει ο παπούς, είτε γιατί θα τον στοιχειώσει το πνεύμα του Τζερόνιμο :-)
¨
Και οι μεν και οι δε είμαστε για τα πανηγύρια...

leequid said...

Θα συμφωνησω στο οτι οι γυναικες συμπεριφερονται πλεον πολυ κυνικοτερα απο οτι στο παρελθον και αναπαραγουν κατα ενα ποσοστο τους αντρες ως προς τις επιλογες τους(ενας ωραιος κωλος,ενα γυμνασμενο σωμα αποροια γυμναστηριου) αλλα σιγουρα μην ξεχναμε καποια στοιχεια βασικα της γυναικειας φιλοσοφιας.Η εμπνευση (ή αλλιώς το "κλικ") και το μητρικο ενστικτο που τις οδηγει στις καταλληλες επιλογες γιαυτες,οσο και αν σε μας φαινονται παραλογες.Στο πρωτο ποστ δεν αναφερομαι στο συνολο των γυναικων (αλλιμονο) αλλα σε ενα διαρκως αυξανομενο πληθος κυριως εφηβικων και μεταεφηβικων ηλικιων,που ξεσηκωνουν τα ευκολα προτυπα του lifestyle προσπαθοντας να αναπαραγουν μαλακισμενα images,ελλειψει παιδειας ισως και αναλογων οικογενειακων ερισματων.Εν ολιγεις δεν ειναι τοσο μαυρα τα πραγματα στην πραγματικοτητα,απλα ισως ειναι χαρακτηριστικα της καταναλωτικης μας κοινωνιας.Ισως και το μικρο της ηλικιας μας να δικαιολογει αυτη την αγανακτηση μας,αλλα ευτυχως δεν ειναι ολες οι γυναικες "τσοκαρα" :)