Sunday, August 19, 2007

Ξύσιμο

Ξύπνησα με ένα ασαφές ξύσιμο σε διάφορα σημεία του σωματός μου.Μη όντας άπλυτος, αναρωτήθηκα μήπως προκηρύχθηκαν εκλογές. Ένα μήνυμα στο κινητό μου διερωτάται, "κατεβαίνεις πριν τις 16/09?". Ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι η φαγούρα αφορούσε συγκεκριμένο σημείο του σωματός μου και το όραμα των εκλογών έκανε την φαγούρα εντονότερη.

Στο e-mail μου, εκτός του κλασικού πρίγκηπα από την Σομαλία που ζητάει οικονομική ενίσχυση για να διώξει τους αποστάτες, ο σύλλογος φιλόζωων "Καλό Ελάφι είναι το Καμμένο Ελάφι" με προσκαλεί παραμονή των εκλογών για Μπάρμπεκιου στα τελευταία αποκαίδια της Πεντέλης. Αναζητούν ανθρώπους του πνεύματος και του οινοπνεύματος για να βελτιώσουν το πρεστίζ του συλλόγου. Αρνήθηκα ευγενικά, αφήνωντας ένα παραθυράκι εάν παίζει κανά μπαγιόκο...

"Εμείς πιστεύουμε ότι μπορεί η ΝΔ να θεωρεί ότι, με βάση τους δημοσκόπους και τις δημοσκοπήσεις, μπορεί να κερδίσει την αξιωματική αντιπολίτευση. Θέλουμε όμως να πούμε ότι, όπως μας βρήκε όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια να είμαστε αντιπολίτευση στο άρθρο 16, στο θέμα της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες, στα δικαιώματα, στους φοιτητές με τα πράσινα παπούτσια, θα μας βρει μπροστά στις εκλογές, που θέλω να ελπίζω ότι θα είναι μια ήττα όλου αυτού του τελματωμένου συστήματος του δικομματισμού και θα ανοίξουν μια νέα προοπτική για τη νέα γενιά, για το κοινωνικό κράτος, για την οικολογία"

Η παραπάνω δήλωση ανήκει σε πρόεδρο αντιπολιτευτικής παράταξης και συγκεκριμένα στον Κύριο Αλαβάνο. Το ζουμί είναι ένα. Δημοκρατία δεν υπάρχει. Δημοκρατία δεν υπάρχει γιατί όποιος και αν εκλεγεί θα το κάνει βάσει ενός αμφιλεγόμενου συστήματος, μιας ισχνής μειοψηφίας λόγω αποχής κλπ, και τέλος λόγω μιας πολιτικής διαπάλης που βασίζεται σε ξετσίπωτη ρουσφετοκαπηλεία και οικονομική συγκάλυψη από την επονομαζόμενηπλουτοκρατία.

Φαντάζομαι ο Κύριος Αλαβάνος θα συμφωνούσε μαζί μου. Δυστυχώς όμως δημοκρατία δεν υπάρχει επίσης γιατί ότι και να γίνει θα έχουμε τον κύριο Αλαβάνο και την τραγική (δυστυχώς αλλά αυτό επιθυμεί η πλειοψηφία όσων ψηφίζουν) μειοψηφία του να αντιδρά σε οτιδήποτε κατατίθεται, συζητείται, εφαρμόζεται. Μια σουρεαλιστική αντίδραση για την αντίδραση και για τίποτε άλλο. Σαμποτάζ στο ξεπούλημα το λένε αυτοί. Προδοσία στην αριστερή ιδεολογία και πολιτική της σταθερής ιδεολογικής αρπαχτής το ονομάζω εγώ.

Αυτά τα λίγα. Σήμερα είμαι χαρούμενος γιατί συνειδητοποίησα έναν βασικό λόγο για τον οποίο δεν θα μετανιώσω ποτέ αν δεν γυρίσω στην Ελλάδα, μετά το πέρας του διδακτορικού. Πλέον όπου γης και πατρίς. Την Ελλάδα μπορώ να την έχω μέσα μου. Δεν θα μου την κατραστρέψουν τα κοράκια που την λυμαίνονται με τις δημοκρατικές ευλογίες και την τουρκο-αμερικανόφερτη κουλτούρα σας.

Καλή ψήφο και καλά σαράντα

10 comments:

Beer-o-mixalhs said...

εσυ καλα εισαι εκει πανω. αλημονο σε εμασ που δεν προβλεπετε να φυγουμε συντομα τουλαχιστον απο τη χωρα. και που για τον επομενο μηνα εχουμε να ακουσουμε και να δουμε τα απιστευτα.

Anonymous said...

Καλό Ελάφι είναι το Καμμένο Ελάφι"... :-)))

Amon Ra said...

Dont worry όταν θα γυρίσω μετά τις εκλογές δεν θα είναι καλύτερα. Θα φάμε την μπανανα και το αγγούρι all together...

Γιωργος Μανουσακης said...

sthn m. vretania den ginontai pote ekloges?

ο δείμος του πολίτη said...

Σκέψου ότι εκεί που είσαι γλιτώνεις όλη την τηλεοπτική σαβούρα της εκλογολογίας.

Amon Ra said...

Πριν λίγο ένα 11χρονο στο Λίβερπουλ πυροβολήθηκε στο κεφάλι από μέλη εφηβικής συμμορίας. Δείμο, Ο τρόπος χειρισμού του θέματος από το BBC είναι τραγελαφικός όπως και όλα τα σοβαρά θέματα. Ναι μεν η κατάσταση ούτε κατά διάνοια να συγκριθεί με την Ελλάδα πλην όμως και εδώ υπάρχουν φοβερά προβλήματα.

Και Γιώργο, η σπασμωδική προσπάθεια εκμετάλλευσης της παιδικής βίας από τους συντηρητικούς δείχνει ότι οι μεγάλοι σε κάθε χώρα είναι una fatsa una ratsa. Με κάθε πιθανότητα να θεωρηθώ ισοπεδωτικός αλλά θα ήθελα οποιονδήποτε να φέρει ατράνταχτα στοοιχεία για το αντίθετο.

trying escape the truth said...

Μακάρι να βρίσκαμε αδιάσειστα επιχειρήματα για το αντίθετο, θα είχαμε και ελπίδα τότε

ο δείμος του πολίτη said...

Ίσως να μην έχεις άδικο. Αναλογικά με τα κοινωνικά προβλήματα οι χειρισμοί είναι ίδιοι και χειρότεροι ενίοτε.

FuSmOKer said...

Αυτά και άλλα είναι ο λόγος που δεν γούσταρα να γυρίσω μετά από τόσα χρόνια Ελλάδα και μάλλον ο λόγος που θα ξαναφύγω.

Θλιβεροί..
Χίλιες φορές πάνω με τα junkia.
Τουλάχιστον αυτοί ήταν αυτό που έδειχναν.
Take care!

Pan said...

Αστεία αστεία...