Tuesday, February 13, 2007

Τα 100 πρώτα χρόνια είναι δύσκολα

Δίχως καμία αίσθηση αριστερής προσέγγισης ο γνωστός σε όλους Οργανισμός Οικονομικής Ανάπτυξης και Συνεργασίας δημοσίευσε την ετήσια αναφορά του για την πορεία σημαντικών δεικτών των χωρών μελών του, συμπεριλαμβάνοντας και μια φωτιά και λαύρα σελίδα για την Ελλάδα.

Το εκνευριστικό σε τέτοιες μελέτες δεν είναι η προσήλωση ή ακόμα και ψύχωση σ΄ έννοιες όπως αγορά, ανταγωνισμός ή η παντελής αποχή άλλων λέξεων τύπου πρόνοια. Και δεν είναι εκνευριστικό γιατί όπώς κάποιοι διαβάζουν πουλημένες αθλητικές φυλλάδες, και μάλιστα γουστάρουν, έτσι και γω δεν περιμένω κάτι διαφορετικό από τον ΟΟΑΣ. Αντίθετα, η χειραγώγηση που τέτοια έγγραφα γνωρίζουν από τους εκάστοτε κυβερνώντες είναι άξια να στείλει κάποιον στο τρελλοκομείο.

Όταν κάποτε κάτι πράσινα ανθρωπάκια κυβερνούσαν τον τόπο και οι (όχι αριστερές) αναφορές του ΟΟΑΣ εξυμνούσαν την αρχή των (αντιλαικών κατ' άλλους) μεταρρυθμίσεων τότε όλα αποτελούσαν μια φυσιολογική ροή. Σήμερα που το παρόν PDF είναι σαν να λέει ξαναψηφίστε τα μπλε ανθρωπάκια ή ίδια πηγή και η ίδια αναφορά δεν αποτελούν σημείο αναφοράς για τα πράσινα ανθρωπάκια. Βέβαια πράσινα και μπλε ανθρωπάκια δεν διαφέρουν σε τίποτα απλά επειδή έχω μάθει να σέβομαι τις ΠΗΓΕΣ (έστω και τις αντιλαικές) επισημαίνω την γελοιότητα.

Απο κει και πέρα αλλαγή του συνταξιοδοτικού, ΟΛΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΦΟΡΕΑ, και μεταρρύθμιση στην παιδεία (το άρθρο 16 δεν νομίζω να απασχολεί τον ΟΟΑΣ) αποτελούν τα σημεία κλειδιά. Προσθέτω και τις δηλώσεις Γκαργκάνα για την διατήρηση της πολιτικής που θα ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη, άσχετα αν αυτή δεν αντικατοπτρίζεται στους πολλούς, και το γλυκό έδεσε.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτό το PDF για όσους το τυπώσουν θα αποτελέσει ένα ωραίο κωλόχαρτο (ειδικά σε illustration hewlett packard χαρτί). Όχι γιατί δεν καταλαβαίνουν τι λέει αλλά γιατί στην Ελλάδα ζούμε στην κοσμάρα μας. Δεν έχουμε ιδέα τι θέλουμε εκτός από το να είμαστε αραχτοί και λάιτ. Αυτό δεν είναι καθόλου άσχημο. Αλλά είναι πλέον απλά ανέφικτο. Έτσι και αλλιώς με τους αλλοδαπούς να είναι οι μόνοι που δουλεύουν σοβαρά (και ακόμα πολλές φορές μαύρα), με την κουλτούρα να σβήνει υπό το βάρος της αμερικάνόφερτης σαβούρας σε κάθε επίπεδο η Ελλάδα μπορεί και να σβήσει αργά και σταθερά. Και ίσως εν τέλει αυτό να είναι το καλύτερο...

Αυτά που ζητάνε οι διεθνείς οργανισμοί και τα οποία εφαρμόζονται στο εξωτερικό στην Ελλάδα δεν μπορούν να εφαρμοστούν όσοι τεχνοκράτες και αν χρησιμοποιηθούν, όσοι έλληνες και αν σπουδάσουν στο εξωτερικό. Και οι μαλάκες ΔΗΘΕΝ αριστεροί ας μην χαρούν πιστεύοντας πως η Ελλάδα αντιστέκεται συνειδητά στην λαίλαπα του καπιταλισμού και της παγκοσμιοποίησης. Η Ελλάδα θα μείνει πίσω γιατί η νοοτροπία των πολιτών της δεν συμπίπτει σε τίποτα με αυτή των περισσότερων δυτικοευρωπαικών χωρών. Και αυτό φυσικά δεν είναι απαραίτητα κακό. Όμως επειδη δεν μπορείς να τραβάς μαλακία μια ζωή και να ζεις στην απομόνωση, ή θα μάθεις να συνεργάζεσαι με άλλους ή θα αυτοκτονήσεις. Αν ξαναγίνει Οκτωβριανή επανάσταση δεν θα ξεκινήσει από τα μπαρ των Εξαρχείων, το δωματιάκι της Ορίτζιναλ ή την γιάφκα της Δαμάρεως. Αν ξαναγίνει δεν θα ξεκινήσει από την Ελλάδα.

Θα γίνεις Ευρώπη??? Πως??? Με πορδές δεν βάφονται αυγά. Κάποιος πρέπει να βάλει στο μυαλό του πολίτη πως η λέξη αξιοπιστία πρέπει να γίνει το μπιμπερό του. Ποιος θα του το πει όμως? Οι αξιόπιστοι πολιτικοί που τον κοροιδεύουν επί δεκαετίες αφηνωντάς τον να κλέβει ψίχουλα όσο κάποιοι τρώνε με 10 κουτάλες? Οι καθηγητές ανώτατης εκπαίδευσης που για να αποφύγουν κάθε μορφή αξιολόγησης θα σκότωναν και την μάνα τους??? Ο πολιτικός τύπος που είναι πιο χρωματισμένος από τον ποδοσφαιρικό?

Όσοι θέλουν να κοροιδεύουν τον εαυτό τους δικαιωμά τους. Ιδεολογίες, κινήματα - συνδικαλιστικά (χαχαχαχα) και μη, σε μια εποχή που ουδείς ενδιαφέρεται για τα πάθη της προχουντικής Ελλάδας. Τα παιδάκια δεν ξέρουν τι είναι το 1821, όποιος νομίζει ότι θα μάθουν ποτέ ότι τον Ζαχαριάδη τον ψιλοπούλησε η ΕΣΣΔ είναι ή γραφικοί ή γλαφυροί. Ο ΟΟΑΣ δεν είναι ο 666. Είναι οι προτάσεις του για να μην μείνεις πιο πίσω. Δεν θέλουμε??? Ας βρούμε τα αρχίδια να αλλάξουμε τους κυβερνώντες και να πούμε ένα όχι μεγαλύτερο του 1940. Αν όμως δεν γίνεται, τουμπεκί ψιλοκομμένο και ας δουλέψουμε μπας και κάποια άλλη γενιά περάσει καλύτερα. Το να ευαγγελίζεσαι όμως αριστερά μανιφέστα μόνο και μόνο για να επιμηκύνεις την μιζέρια είναι έγκλημα.

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ. ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΕΙΣΑΙ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

1 comment:

leequid said...

Epitelous ena kataigistiko kai poly dynato keimeno!Epestrepses dynatos kai freskos meta apo to taxidaki vlepw..